nieuws

Bewoners van de Rivierenwijk in Deventer worden 'opgetrommeld'

In de Deventer Rivierenwijk gaat een blikken trommeltje van deur tot deur om zo de bewoners van de wijk actief mee te laten denken over leuke activiteiten.
Wijkorganisatie Huis in de Wijk en de wijk- en speeltuinvereniging De Ark laten in een paar straten een trommeltje doorgeven van buur tot buur om aandacht te vragen voor de wijk.

Saamhorigheid

De Rivierenwijk heeft een bijzondere geschiedenis, soms wat roerig, maar staat vooral bekend als volksbuurt waarin veel verschillende nationaliteiten wonen. De saamhorigheid is na herinrichting van delen van de wijk nog niet overal optimaal. Met de actie optrommelen hopen wijkverenigingen op positieve bijdrages van bewoners.
"Het is een fijne plek om te wonen" zegt buurvrouw Sylvia, nadat ze het trommeltje van haar buurman Tony heeft aangenomen. "Maar door de vernieuwing zijn er wel veel 'nieuwe' voordeuren en weet niet iedereen wie waar woont en ook nog niet hoe ze meer rekening met elkaar kunnen houden. Zo'n actie als dit helpt denk ik wel."

Vrijwilligers nodig

Naast leuke ideeën voor activiteiten of verbeteringen in de wijk hopen de wijkverenigingen ook vrijwilligers te werven.
"Iedereen doet zijn idee of voorstel in het trommeltje, elke straat die meedoet heeft een contactpersoon en die levert het trommeltje over twee weken in. In juni komt er een bijeenkomst voor alle wijkbewoners waar we de resultaten bespreken. We hopen dan ook dat er nieuwe vrijwilligers opstaan om de voorstellen uit te werken."
Piet van Noord is als voorzitter van wijkvereniging Huis in de Wijk trots op zijn wijk, maar beseft dat er nog veel kan en moet verbeteren. "De actie optrommelen is een leuke manier om mensen te betrekken bij je buurt of wijk."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.