‘Herdenken en bevrijden’ bij RTV Oost

RTV Oost doet op 4 en 5 mei uitgebreid verslag van de Provinciale Dodenherdenking op de Markelose Berg en het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Dodenherdenking

Op donderdag 4 mei om 19.55 uur zie je bij TV Oost de Provinciale Dodenherdenking op de Markelose Berg. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, gevolgd door het defilé en de kransleggingen op het provinciale verzetsmonument. Radio en TV Oost zijn hier live bij. Jan Willem Kobes levert het commentaar bij de beelden van de herdenking op de Markelose Berg.

 

Bevrijdingsfestival Zwolle

Vrijdag 5 mei vindt in Park de Wezenlanden in Zwolle de 27e editie plaats van Bevrijdingsfestival Overijssel. Er is weer van alles te beleven op muzikaal en cultureel gebied. Op www.rtvoost.nl volg je vanaf 11.00 uur live het Bevrijdingsfestival. TV Oost zendt dit jaar om 17.25, 18,25, 20.25, 21.25 en 22.25 uur live beelden uit van de festiviteiten.

Om 22.25 uur zendt RTV Oost een uitgebreide terugblik op de dag uit en een verslag van de afsluiting van Bevrijdingsfestival Overijssel. De presentatie is in handen van Hester van den Top, Janneke Nijland en Tijmen van Wissing. Zij doen verslag vanaf het festivalterrein en houden de ontwikkelingen op internet en social media in de gaten.

 

Documentaires Het Verzet Kraakt en Dichtbij Vrijheid

Op 4 en 5 mei zendt RTV Oost ook twee documentaires uit op televisie. Op donderdag 4 mei om 19.00 en 23.00 uur zendt TV Oost Het Verzet Kraakt uit; de grootste bankroof van Nederland, op het einde van de oorlog gepleegd in Almelo.

In Dichtbij Vrijheid zoeken programmamakers Bert Eeftink en Robbert Bleys naar de betekenis van het woord vrijheid voor enkele Overijsselaars aan de hand van indrukwekkende verhalen. Dichtbij Vrijheid zie je op vrijdag 5 mei om 19.25 en 00.25 uur.

 

Meer informatie over artiesten en tijdschema’s op het BFO lees je op: www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl 

Meer over dit onderwerp:
Persberichten Meer Nieuwsbrief
Deel dit artikel: