nieuws

Angstige momenten tijdens natuurbranden in omgeving camping Beuningen

Bij camping Olde Kottink in Beuningen maakten sommige mensen gisteren spannende momenten mee. Oorzaak was de natuurbrand, iets verderop aan de Holtweg.
"Er waren zeker mensen die bang waren", vertelt Agnes Hermelink van de natuurcamping. "Een bewoonster van één van onze huisjes durfde zelfs niet te gaan slapen. Uit angst dat er 's nachts weer brand zou uitbreken."

Verdachte aangehouden

Gisteravond nog hield de politie een verdachte aan, een 27-jarige man uit Denekamp. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de tien natuurbranden, die het afgelopen weekend in Noord-Oost Twente hebben gewoed.
Dick en Diny Roosa uit Zeewolde zijn vaste gasten op de camping. "Ik was toch wel angstig", moet Diny daags na de branden toegeven. "Ik wist al dat ik, als het echt dichtbij zou komen, zo de auto in zou springen om weg te vluchten."

Caravan en auto laten staan

Haar man Dick raadde haar dat af. "Als je met z'n allen in de auto weg wil, komt het misschien wel vast te staan. Met alle gevolgen van dien. Caravan en auto laten staan, portemonnee mee en rennen. Die materie is allemaal te vervangen, wij niet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.