nieuws

Iedereen heeft inspraak in Borne tijdens G1000 burgertop

Morgen wordt de eerste G1000Borne gehouden: de burgertop van Borne, Hertme en Zenderen. Burgers mogen meepraten over de toekomst van hun gemeente.Â
Wim Geul is de voorzitter van G1000 Borne. "We hebben ruim 220 aanmeldingen." Via een loting heeft de gemeente zevenduizend uitnodigingen verstuurd. Maar daarnaast kon iedereen die dat wilde zich ook zelf nog aanmelden.  

De Oude Grieken

Het is een principe uit de tijd van de Oude Grieken. Iedereen heeft inspraak. Er is geen agenda. Aan tafels van vier personen wordt begonnen met het beantwoorden van drie vragen. Dat kan van alles zijn. Het kan over hondenpoep gaan, over maaibeleid of over loszittende stoeptegels. "De bedoeling is dat er tien goede ideeën over blijven", zegt Geul. Over drie weken, op 8 juni, worden de ideeën dan verder uitgewerkt. 

Gemeente kijkt serieus naar de ideeën

Zelf heeft Geul ook al wel een speerpunt voor de top: de veelbesproken rondweg van Borne. "Vraag blijft natuurlijk altijd of de ideeën ook haalbaar zijn, maar de gemeente heeft zich aan de G1000 gecommitteerd. Dat betekent dat ze in elk geval serieus naar de uitkomsten zullen kijken en waar mogelijk, deze ook uitvoeren. Ideeën zijn er genoeg."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.