nieuws

Spanning neemt toe bij Overijsselse Feyenoorders

Nederland kijkt dit weekend naar Rotterdam, waar Feyenoord de eerste landstitel sinds 1999 binnen kan halen bij Excelsior. Ook onder Overijsselaars leeft de kampioenstrijd van de Rotterdamse club. Zeven Tubbergers trekken zondag naar de havenstad.
Hoewel er tussen stadion De Kuip en Tubbergen 195 kilometer ligt, voelt Feyenoord voor Martijn Oude Oostrik en Niels Hofstee toch als ‘hun club’. “Ze zeggen wel eens: Feyenoorder word je niet, dat ben je”, vertelt Hofstee. “Het is een mooie club, mooie sfeer en er zijn veel supporters”, vult Oude Oostrik aan.

Het Feyenoordgevoel

Als de Tubbergers naar Rotterdam trekken, voelt dat als een warm bad. “Het is iedere keer thuiskomen. In De Kuip is het één grote familie. De sfeer, de entourage en de spanning is geweldig”, zegt Hofstee.
De mannen hopen voor zondag een kaartje te kunnen krijgen voor De Kuip, waar de wedstrijd – die wordt gespeeld bij buurman Excelsior – op grote schermen te zien is. “Anders gaan we naar de Coolsingel.”

Voorbereidingen

De reis is in ieder geval goed voorbereid. “Ik ben er de hele week al mee bezig. We gaan met zeven Tubbergers naar Rotterdam en slapen daar in hotel, zodat we maandag ook bij de huldiging kunnen zijn”, zegt Oude Oostrik, vooruitblikkend op het kampioenschap.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.