nieuws

Jan Smit over 19 jaar voorzitterschap: "Vier échte hoogtepunten"

Jan Smit neemt zondag afscheid van het publiek van Heracles Almelo tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eredivisie. De markante voorzitter doet dat door iedereen een gratis drankje aan te bieden.
Smit was 19 jaar voorzitter van de Almelose club en blikt met genoegen terug op die periode. Hij kwam bij de club toen Heracles bijna onderaan stond in de eerste divisie, promoveerde en behaalde zelfs Europees voetbal.

Hoogtepunten

In gesprek met RTV Oost noemt Smit vier hoogtepunten, met als uitschieter de titel in de eerste divisie twaalf jaar geleden: "20 mei 2005 vergeet ik nooit weer. Dat was eigenlijk de grote stap. Later het Europees voetbal halen, de bekerfinale bereiken, het nieuwe stadion, allemaal hoogtepunten."

"Ik was maar een klein onderdeeltje"

Hij vervolgt: "Vier échte hoogtepunten, maar 20 mei 2005, het kampioenschap en dan nu twaalf jaar achter elkaar in de eredivisie voetballen, zonder nacompetitie. Petje af voor alle spelers, alle mensen die erbij betrokken zijn geweest. Ik was maar een klein onderdeeltje, we hebben een fantastisch bestuur gehad en nog steeds een goed bestuur, met fantastische mensen heb ik mogen samenwerken, de hele organisatie, ja ik ben er gewoon hartstikke trots op."

Dieptepunt

Veel succes was er in Almelo onder Smit, maar ook enkele negatieve dingen. Smit daarover: "De grootste teleurstelling is dat je een of twee keer voortijdig van je trainer afscheid moet nemen. Dat je toch, achteraf, niet helemaal de juiste keuze hebt gemaakt en niet samen de klus hebt kunnen afmaken. Ja, dat heb ik wel vervelend gevonden."

Zwart gat

Smit denkt niet dat hij in een zwart gat gaat vallen: "Ik denk het niet, ik weet nog echt niet wat ik ga doen. Ik ga me gewoon weer meer met cultuur en kunst bezighouden. Ik ben van plan om elke week twee keer naar de sportschool te gaan en ik ben van plan twee keer in de week op m'n wielrenfiets of op m'n mountainbike te gaan zitten. Dus ook zelf weer een beetje conditie opbouwen.
In de audio het uitgebreide gesprek met de voorzitter. Deze week is er bij RTV Oost nog veel meer aandacht voor de afscheid nemende Smit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.