nieuws

'Volgende week meer duidelijk over evaluatie communicatie tijdens politieactie FC Twente-PSV'

De gemeente Enschede verwacht dat volgende week bekend wordt hoe het onderzoek naar de communicatie tijdens de politieactie in het stadion van FC Twente, begin april, er uit gaat zien. Als alle partijen, gemeente Enschede, politie, Openbaar Ministerie en FC Twente, akkoord zijn wordt het onderzoek gestart. Tijdens de persconferentie de dag na de actie, zei burgemeester Van Veldhuizen al dat er een grondige evaluatie van de communicatie zou komen.
Tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en PSV op 6 april viel de politie het supportershome van Vak-P binnen, op zoek naar bewijs voor drugshandel en ondermijning. Er werden drugs aangetroffen en er werden aanhoudingen verricht.
Door de actie ontstond onrust onder de ruim 20.000 toeschouwers in het stadion. Een aantal van hen probeerde nog tijdens de politie-actie het afgesloten supportershome in te komen. De politie heeft daarbij geschoten met rubberkogels. Na de wedstrijd was het buiten het stadion nog een tijd lang onrustig. 

Kritiek

Er was al snel kritiek op de politieactie. Waarom moest die tijdens een wedstrijd worden gehouden? Waarom moest het stadion eerst worden ontruimd en werd die oproep daarna weer ingetrokken? Wat is er misgegaan en wie is daarvoor verantwoordelijk?
Volgens een woordvoerder van de gemeente Enschede richt de evaluatie zich op de communicatie en samenwerking in het stadion tijdens de actie. Dat betekent dat niet alle vragen die er zijn beantwoord zullen worden met dit onderzoek. Wanneer het resultaat van de evaluatie bekend wordt, is nog niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.