nieuws

'Man Zoekt Vrouw' in Dalfsen; tips voor de eerste date

Geen 'Boer zoekt Vrouw' maar 'Man zoekt Vrouw'. Zo heet het initiatief van Lucia Wolters en een aantal maatschappelijke stichtingen in de regio Dalfsen om vrijgezelle mannen te helpen met het vinden van hun droomvrouw.
Tijdens een workshop krijgen mannen tips voor het maken van contact en de eerste date. Ook krijgen ze hulp bij hun uiterlijke én innerlijke presentatie. Leeftijd is op zich geen issue, maar de mannen die zich aangemeld hebben zijn meestal ouder dan 40.

Eenzaamheid

"De bedoeling is dat mannen die thuis zitten en zich eenzaam voelen, hernieuwde energie krijgen, zodat ze er op uit gaan. Vrouwen komen niet in rijen aan de deur, dus je moet er op uit. Het is lastig om contact te maken als je alleen bent en ergens achteraf woont. Waar vind je vrouwen? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste dingen zegt zodat ze niet weglopen? Daar proberen we bij te helpen," zei Lucia Wolters, van de Stichting Evenmens in Overijssel Vandaag.
De workshops richten zich op mannen, omdat vrouwen vaker een sociaal vangnet hebben. "Ik heb iemand gesproken die aan de telefoon zei, praat nog even met mij door, want ik heb al vier dagen mijn eigen stem niet gehoord. Dat betekent dus ook dat het meer om eenzaamheid gaat, dan alleen om het zoeken naar een relatie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.