nieuws

Directeur Johma: 'Schade na brand is te overzien'

De schade na de brand in de Johma-fabriek in Losser is te overzien. Dat zegt de directeur van Johma, Remco Rijsenbrij. "We hebben de middelen om de productie te hervatten." De directeur weet nog niet wat de financiële schade is, maar is 'allang blij dat het personeel ongedeerd is'.
"De waterschade valt mee. Wel is er veel rookontwikkeling geweest", aldus Rijsenbrij. De brandweer is het pand aan het ventileren. 

'Zeker schrikken'

De directeur is geschrokken van de brand, die ontstond in een frituurpan in de kantine. "De vlam is naar boven getrokken richting dak en heeft zich daar verder verspreid. De brand had heel snel kunnen overslaan. Dat was zeker schrikken."

Oefening

Binnen zes minuten was het volledige pand ontruimd. "We houden vaak een brandoefening. Daar zijn we vijf of zes jaar geleden mee begonnen. Een of twee keer per jaar oefenen we in het ontruimen. Dat is belangrijk. Ik ben ontzettend trots dat het zo snel is gebeurd", aldus Rijsenbrij. Brandweer Twente complimenteert de BHV van Johma voor het snelle ontruimen, de bluspoging en het opwachten van de brandweer.
De brandweer schaalde vanmorgen snel op naar een grote brand. Assistentie uit naastgelegen gemeenten kon uiteindelijk snel huiswaarts, omdat de brand even na elf uur onder controle was.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.