nieuws

Zo ziet station Zwolle er in de toekomst uit

Station Zwolle over 20 jaar
Station Zwolle over 20 jaar
De komende jaren wordt station Zwolle flink verbouwd; een busbrug, het nieuwe busplatform maar ook een nieuwe fietskelder. Bureau Karres+Brands, de architecten die de spoorzone ontwerpen, laat ons in een video zien hoe het station er over tien tot vijftien jaar ongeveer uitziet.
Het station krijgt een heel andere aanblik. De vele fietsen die nu op de stoep staan, zullen verdwijnen door de bouw van een nieuwe fietsenkelder. Daar zal ruimte zijn voor 4.800 fietsen. 

Noordkant

Het plein aan de noordkant staat vol met bussen en op werkdagen zijn de perrons overvol. Daarom wordt het busperron verplaatst naar de zuidkant van het station. Er komt ook een busbrug, daardoor rijden er minder bussen over de Westerlaan. 
Doordat het busperron aan de voorkant van het station verdwijnt zal het historische stationsgebouw weer beter zichtbaar worden en is er ruimte voor winkeltjes. 

Zuidkant

Aan de zuidkant ontbreekt nu een duidelijke ingang en een stationsplein. Voetgangers kruisen het verkeer op de Hanzelaan. Straks mondt de reizigerstunnel uit in een overkapte entree en een duidelijk stationsplein. 
Wat er nog meer gaat veranderen? Dat zie je in deze video: 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.