Inbraak kerk Vriezenveen: met gestolen bankpas wordt geld opgenomen in Wierden

Met de bankpasjes die begin dit jaar zijn gestolen uit de Grote Kerk in Vriezenveen, is kort na de inbraak geld opgenomen. Dat gebeurde bij de Rabobank aan de Marktstraat in Wierden.

De politie heeft beelden van de bank vrijgegeven. De dader of daders van de inbraak zijn namelijk nog niet gevonden.

Veel schade 

In de nacht van 15 op 16 januari werd een ravage aangericht in de kerk aan het Westeinde in Vriezenveen. Meerdere ruimtes werden opengebroken. Eén of meerdere inbrekers zijn op zoek geweest naar geld. Er zijn duizenden euro's meegenomen en bankpasjes van de kerk.

Op maandagochtend 16 januari is met die bankpasjes rond 4.55 uur veel geld opgenomen bij de Rabobank in Wierden. Op die beelden is een man te zien die zijn gezicht grotendeels verbergt.

Ook andere kerk doelwit

De politie onderzoekt of de inbraak in de Ontmoetingskerk in Vriezenveen door dezelfde dader is daders is gepleegd. In de nacht van 6 op 7 maart gebeurde in die kerk hetzelfde. Ook daar werden kasten opengebroken en geld gestolen.

Heeft u tips over deze inbraken? Of weet u wie de man is die in Wierden geld opneemt met de gestolen bankpassen? Bel dan meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

Meer over dit onderwerp:
Onder de Loep opsporing politie 112 112 nieuws Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren