nieuws

SGP Rijssen-Holten wil meer boa's tegen hondenoverlast

Berner Sennen hond
Berner Sennen hond
De SGP-afdeling in Rijssen-Holten wil meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) om hondenoverlast tegen te gaan. De partij zegt daarmee op te komen voor hondenbezitters.
"De SGP fractie is zich er volledig van bewust dat de overlast wordt veroorzaakt door een kleine minderheid. Het vervelende daarvan is dat iedere hondenliefhebber nu met argusogen wordt aangekeken", stelt de partij.

Extra boa's

De SGP Rijssen-Holten denkt dat het inzetten van extra boa's kan helpen bij het tegengaan van overlast. "Het blijkt dat alleen strikte handhaving een effect heeft. En aangezien we maar over drie boa’s beschikken, willen we er graag meer. Het blijkt dat niet iedere hondenbezitter zich bewust is van een aantal regels die gelden voor het uitlaten van de hond en het opruimen van de hondenpoep."

Honden niet aan de lijn

Volgens de SGP komt het voor dat de honden niet aan de lijn zitten. "Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor kinderen of andere dieren."
Eén van klachten is de overlast van hondenpoep. "Het blijkt dat de honden vaak buiten het zicht van hun baasje buiten de aangelegde hondentoiletten hun behoefte doen. Groenstroken en andere bosschages zijn niet bedoeld als hondentoilet."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.