nieuws

Sluiting Looschool in Loo gaat niet door na uitspraak van geschillencommissie

Looschool
Looschool
De fusie tussen de Looschool in Loo en basisschool De Rythmeen in Bathmen gaat niet door. De Geschillencommissie medezeggenschap heeft het plan dat door Stichting Openbaar Primair Onderwijs was voorgelegd afgekeurd.
De OPOD wilde de school in Loo sluiten, omdat er te weinig leerlingen zijn. De kleine school heeft negenenveertig leerlingen, dat zou te weinig zijn om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Ook zouden er financiële redenen zijn om de school te sluiten. Ouders van leerlingen hebben zich vanaf het begin verzet tegen sluiting van de school.
De geschillencommissie zegt dat de medezeggenschapsraad (MR) van de school voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat de financiële situatie niet dwingt tot een fusie. Ook is de MR niet op tijd en op de juiste manier is betrokken bij de fusieplannen. Er is geen sprake geweest van open en reëel overleg.
De OPOD wil de uitspraak snel bespreken met de school en de MR. Er is een mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar of de OPOD dat gaat doen kan nog niet worden gezegd. 
De MR is blij met de uitspraak van de geschillencommissie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.