E-speler Heracles Almelo doet gooi naar wereldtitel op FIFA-toernooi in Madrid

Heracles Almelo kan deze maand wereldkampioen worden. E-sporter Bryan Hessing doet dit weekend namelijk mee aan de voorronde van het wereldkampioenschap FIFA in Madrid. En zit hij bij de beste acht, dan mag hij over twee weken meedoen aan het wereldkampioenschap in Berlijn.

Hessing werd derde in de E-Divisie, de Nederlandse FIFA-competitie waarin gamers van achttien Nederlandse profclubs het tegen elkaar opnemen. Dat was net niet genoeg voor deelname aan het WK, maar via de 'Weekend League' wist hij zich alsnog te plaatsen. Hij speelde vier weekenden lang veertig potjes per weekend en eindigde als zesde. En dat was genoeg voor een plek in de voorronde in Madrid.

Om zo ver mogelijk te komen, heeft hij Hessing zich goed voorbereid. "Ik heb veel potjes gespeeld, beelden teruggekeken om te zien wat beter kan en corners en penalty's geoefend."

Wereldtop
Het toernooi in Madrid is niet het Europese debuut voor Hessing, maar wel zijn belangrijkste toernooi tot nu toe. "Dit is het officiële EA FIFA-toernooi. Daar strijden miljoenen mensen voor. En als je dan als Heracles mag meedoen, dan is dat een mooie uitdaging en beloning."

Hoe groot de kans op de eindoverwinning is, weet Hessing niet. "Je speelt tegen spelers van de hele wereld en ook de wereldtop. Iedereen is aan elkaar gewaagd. Eerst de poulefase proberen te overleven en dan proberen verder te komen. Ik wil natuurlijk winnen."

Meer over dit onderwerp:
Almelo Heracles Almelo Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren