nieuws

Peiling onder bewoners over komst zonnepanelenpark Overdinkel

Er is verzet tegen een groot zonnepanelenpark in Overdinkel. Projectontwikkelaar Powerfield wil een park met 69.000 zonnepanelen bouwen aan de Lakerinksweg, maar daar zitten de bewoners van omliggende straten niet op te wachten.Â
En dus komt de Dorpsraad Overdinkel in actie. Leden van de raad verzamelen zich vandaag en volgende week zaterdag bij de supermarkten in het dorp, om te peilen hoe de komst van een groot zonnepanelenpark ligt onder de bevolking. 

Dorpsraad: meer voor- dan tegenstanders

Hoewel omwonenden zich tegen de komst van het park keren, merkt de Dorpsraad Overdinkel dat de gemiddelde inwoner van het dorp wel voor is. "Onze eerste indruk is dat de meeste mensen voor zijn. Dat verrast mij niet", vertelt Theo Geerligs, voorzitter van de dorpsraad. 

Kritiek vanuit de politiek

Ook in de Losserse politiek ligt de kwestie gevoelig. Veel politici hebben vragen over de inrichting en de uitgekozen locatie van het park, zo bleek dinsdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Het college van B en W van Losser gaat in principe akkoord met de plaatsing van de 69.000 zonnepanelen. 

Plaatsing park is goed voor gemeente

Geerligs kent de voordelen die de gemeente heeft bij de eventuele plaatsing van het zonnepanelenpark. "De gemeente moet aan bepaalde doelstelling voldoen. Daar is dit een uitgelezen kans voor." 
Het zonnepark zou een besparing van 8600 ton aan CO2-uitstoot op moeten leveren en wordt daarmee een belangrijke schakel in de verduurzaming van Overdinkel. Het eerdere besluit van Powerfield om het project te verkleinen heeft de bezwaren van omwonenden niet weg weten te halen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.