nieuws

Bond van Wetsovertreders uit felle kritiek op in boeien slaan van burgemeester Losser

Burgemeester Sijbom in de boeien
Burgemeester Sijbom in de boeien
Het in de boeien slaan van een burgemeester door de politie voor een afscheidsvideo gaat voor de Bond van Wetsovertreders (BWO) te ver als een grapje, zo laat de bond vanavond in een reactie weten.
Vandaag liet burgemeester Sijbom zich arresteren door de politie. Hij werd vervolgens in de boeien met gillende sirene afgevoerd. Het 'incident' werd in scene gezet voor een afscheidsvideo. Burgemeester Sijbom neemt maandag 8 mei afscheid van medewerkers van de gemeente Losser. 

Bond ziet het leuke er niet van in

Mensen die in de boeien moeten worden geslagen zijn vaak bij een aanhouding onhandelbaar of psychisch niet stabiel. De bond ziet het "leuke" van de video met de burgemeester dan ook niet in, "aangezien hij geen last hiervan heeft".
"Het moet een uitzondering zijn om in de boeien geslagen te worden. En zeker niet voor dit soort doeleinden; het werk van de politie bestaat uit het handhaven van de openbare orde, ze dient niet tijdens hun werk dit soort "grapjes” te maken."
"Er zijn onvoldoende dienders, dus ga aan het werk en doe dit soort zaken in privetijd. En dat geldt ook voor de burgemeester", aldus de Bond van Wetsovertreders in haar ongezouten reactie.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.