nieuws

Dedemsvaartse metalband Undawn op Bevrijdingsfestival Overijssel

Brinkhuis verwacht veel moshpits, headbangen en chaos
Brinkhuis verwacht veel moshpits, headbangen en chaos
Tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel behoort de Sena Performance Stage morgenavond vanaf 19.15 helemaal toe aan de Dedemsvaartse metalband Undawn. ''Ik verwacht moshpits, headbangers en drie kwartier aan chaos'', aldus Tom Brinkhuis van Undawn. Â

Schreeuwen

Ze maken metalmuziek. Zware muziek met veel zogenaamd 'grunten' (schreeuwen) en snelle, harde tonen. Of, zoals de 3FM dj's het noemden tijdens hun live optreden in de studio:''F*cking slikke metal en het metal talent van Nederland''. 
''Maar we maken echt niet alleen maar schreeuwmuziek, hoor. We proberen de melodische metal af te wisselen met instrumentale live jams,'' legt drummer Tom Brinkhuis uit.

Toegankelijk

Dat is ook meteen de kracht van de band, meent Tom. Hij noemt de muziek die ze maken vrij toegankelijk, ondanks de harde ondertoon.
''Hardrock-liefhebbers komen ook naar ons luisteren en komen dan vaak achteraf nog zeggen dat ze het optreden super tof vonden. En dat vinden wij dan weer tof.''

Familieband

De band bestaat uit Michiel Brinkhuis (zang, gitaar), Tom Brinkhuis (drum), Thijs Brinkhuis (zang, bass) en Leon Kloosterman (zang, gitaar). De gelijke achternamen zijn geen toeval: ze zijn allemaal familie van elkaar. ''Behalve Leon, die is aangetrouwd,'' grapt Tom. 
Voor het optreden op het bevrijdingsfestival heeft de band zich vorig jaar aangemeld. De organisatie ging akkoord en boekte ze. ''We zijn heel blij dat we hier kunnen staan. Ik verwacht veel mensen, moshpits, headbangers en drie kwartier aan chaos,'' vertelt Tom Brinkhuis.

Een moeilijk genre

De band geeft zo'n twee optredens per maand. De vraag naar metalmuziek is niet zo groot als de vraag naar bijvoorbeeld top 40-muziek.
Maar als het aan Tom ligt, mag dat nog wel wat meer worden: ''Uiteindelijk wil je wel steeds groter worden, dus we willen graag nog meer optredens.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.