Kwestie avondklok voor AZC Dronten zit burgemeester hoog

De kwestie 'avondklok voor het AZC in Dronten' zit de burgemeester van die gemeente hoog. Tijdens een toespraak bij de Dodenherdenking vanavond stelde burgemeester Aat de Jonge de avondklok 'niet nodig' te hebben.

"Mensen die tegen elkaar zeggen: Vandaag geen onrecht, geen avondklok. Dat hebben we niet nodig, Wat we nodig hebben is vrede met elkaar", zo sprak hij de bevolking toe.

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten maakte vanavond tijdens zijn toespraak bij Dodenherdenking opnieuw een toespeling op de discussie rond het instellen van een avondklok voor het AZC in zijn gemeente. Dat bevestigde hij tegen Omroep Flevoland.

Eerder liet De Jonge via Twitter weten dat hij de opmerking van burgemeester Bort Koelewijn van Kampen over het instellen van een avondklok 'verwerpelijk' vond. Koelewijn maakte zijn opmerking naar aanleiding van de verkrachting van een meisje van 17 door een bewoner van het AZC in Dronten.

Beide burgemeesters hadden gisteren een gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de politie. Burgemeester Koelewijn van Kampen omschreef dat gesprek als 'harmonieus'. Aat de Jonge liet in een reactie weten dat hij een ander beeld heeft bij harmonieuze gesprekken. De burgemeester van Dronten wil verder niet meer ingaan op de kwestie.

Meer over dit onderwerp:
Dronten azc Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren