nieuws

"Haaksbergen laat met plan Nordwick 750.000 euro liggen"

Het leek allemaal in kannen en kruiken. Na tientallen jaren werd in december eindelijk een knoop doorgehakt over de toekomst van de Markt in Haaksbergen. Maar met het plan van ontwikkelaar Nordwick loopt de gemeente 750.000 euro mis, zeggen de fracties van het CDA, GGH en VVD.Â
"Nordwick deed een bieding van 800.000 euro", vertelt CDA-fractievoorzitter Ten Voorde. "Maar de kosten voor de inrichting van de openbare ruimte zijn voor de gemeente. Per saldo zou dit plan de gemeente vier ton opleveren", hebben de partijen laten berekenen. 
"Het plan van Roerink (een plan dat niet meer meegenomen mocht worden in de overweging, red.) was voor 1.150.000 euro. De kosten voor de inrichting van de openbare ruimte zitten daar in meegenomen." Dat plan zou de gemeente dus 750.000 euro meer opleveren.
Daarnaast is in 2014 al de voorkeur uitgesproken voor een plan met supermarkt. Maar die is alleen opgenomen in de plannen van Roerink, niet in de plannen van Nordwick. 
De drie fracties, maar ook veel anderen aldus Ten Voorde, vragen zich af waarom een gemeente die net onder financieel toezicht vandaan is, 750.000 euro wil laten liggen.
Later deze maand wordt in een commissievergadering gepraat over het plan Nordwick. De fracties willen de vragen die nu zijn ontstaan dan ook behandelen en willen uiteindelijk dat de gemeente opnieuw kijkt naar het hele verhaal rond de Markt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.