nieuws

Jans passeert clubtopscorer: "We kiezen voor de neuzen die de juiste kant op staan"

Clubtopscorer Queensy Menig zit zondag op de bank bij PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De huurling van Ajax wordt door trainer Ron Jans gepasseerd.
PEC Zwolle is twee wedstrijden voor het einde van de competitie nog altijd niet veilig en in deze cruciale fase lijken niet alle neuzen in de selectie dezelfde kant op te wijzen. Bij de vorige wedstrijd tegen Heracles ontbrak Youness Mokhtar in de selectie, omdat hij niet goed omging met het nieuws dat hij zijn basisplaats zou kwijtraken. Nu zou Menig zijn eigen belang hebben laten prevaleren boven het clubbelang, in de ogen van de technische staf.

Consequenties
"We hebben vooral gekozen voor de neuzen die de juiste kant op staan", stelt Jans cryptisch. PEC Zwolle komt dit seizoen moeizaam tot scoren en daarom had de ploeg Menig, die dit seizoen al acht keer scoorde, goed kunnen gebruiken. Jans: "Maar soms is willen nog belangrijker dan kunnen. Dat heeft voor deze wedstrijd consequenties."

Mokhtar terug in basis

Mokhtar, die een verzoenend gesprek met Jans heeft gevoerd, keert terug in de basis en speelt op de plek van Menig. Mustafa Saymak ontbreekt tegen de Friezen vanwege een liesblessure. Wouter Marinus, die dit seizoen pas vier keer in de basis stond, is zijn vervanger op het middenveld. Ryan Thomas is weer volledig fit en start eveneens in de basis. Daardoor wordt Django Warmerdam weer linksback en dat gaat ten koste van Bart Schenkeveld. 

Focussen op eigen prestatie

PEC Zwolle - dat in de laatste vijf duels slechts twee punten pakte - kan in het slechtste geval nog in de nacompetitie belanden, maar dan moet NEC of Sparta in de laatste twee duels minimaal vier punten pakken. Jans waagt zich niet aan bespiegelingen of dat gaat gebeuren: "Wij spelen tegen Heerenveen. We zullen voor de zekerheid wel wat tussenstanden bijhouden, maar dat is iets voor na de wedstrijd. Wij moeten ons focussen op onze eigen prestatie en als we dat goed doen zijn we zondag veilig. En als we het niet goed doen dan kan het spannend blijven."
Het duel begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen via RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.