nieuws

Haaksbergse redt al twee keer lammetje uit gaas: "Ik ben woest, dit kan zo niet langer"

Lammetje dat vastzit in de afrastering in Haaksbergen
Lammetje dat vastzit in de afrastering in Haaksbergen
Ze is woest, Suzan Middelhuis uit Haaksbergen. Voor de tweede keer deze week heeft ze in een weide aan de Veldzichtweg een lammetje uit het gaas moeten halen, om te voorkomen dat de dieren zouden stikken. Door een post op Facebook hoopt ze de eigenaren van de schapen te bereiken.
"Ik loop elke dag met mijn hond langs die weide en daar staat een kudde schapen met lammetjes", vertelt Middelhuis. Maar de afrastering van die weide is zo aangespannen, dat lammetjes er met hun kop vast in kunnen blijven zitten. En dat is deze week dus al twee keer gebeurd.
De video die de Haaksbergse van het tweede lammetje maakte, toont de paniek bij het dier. Middelhuis: "Sommige mensen reageren onder de video met de woorden: 'Waarom film je dat?' Nou, dat doe ik voor de eigenaren. Zo komen die er hopelijk achter dat ze dat gaas moeten vervangen."
Middelhuis heeft de situatie al gemeld bij politie en dierenambulance, maar die wisten de eigenaar van de dieren niet te achterhalen. Daarom hoopt Middelhuis dat veel mensen haar post op Facebook delen, zodat de informatie toch bij hen terechtkomt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.