nieuws

De Grote Ezel in Olst is wanhoop nabij, er is nog steeds geen nieuwe plek voor de ezels

Er moet snel een opvangplek komen voor de ezels, anders houdt stichting De Grote Ezel in Olst op te bestaan. Sinds medio februari is de stichting weg uit de boerderij waarin ze tot dat moment gehuisvest was. Al maanden wordt gezocht naar een nieuwe locatie, maar zonder succes. Tot grote frustratie van Annerie Wijngaarden van de stichting.
"De ezels zijn al een tijdje op verschillende locaties ondergebracht", vertelt Wijngaarden. Geen ideale situatie, die bovendien maar tijdelijk is. "We willen op korte termijn, in elk geval voor de winter, een nieuwe plek hebben."

Wanhopige zoektocht

Vorig jaar leek er een oplossing te zijn, toen bekend werd dat de Grote Ezel zou gaan samenwerken met de Koperen Ezel in Epe. "Een locatie werd niet gevonden, zij wilden alleen maar huren en niet kopen." De laatste tijd heeft Wijngaarden weinig meer vernomen van de Koperen Ezel. Maar volgens het bestuur van de Koperen Ezel is dat andersom ook het geval. "Wij willen nog wel degelijk samenwerken. Maar we willen inderdaad eerst huren, omdat dat gezien de omzet verstandiger is", zegt een bestuurder.
De zoektocht naar een nieuwe locatie begint zo langzamerhand een wanhopige zoektocht te worden. "Het begint nu inderdaad wel vervelend te worden. We hebben verschillende locaties bekeken, maar alles is stukgelopen. We moeten echt op korte termijn een nieuwe plek hebben."
"We willen de ezels niet kwijt, maar we moeten wel realistisch blijven. Als we straks geen nieuwe plek hebben, dan moeten we voor de ezels onderdak vinden bij andere organisaties. Maar daar wil ik nu nog niet aan denken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.