nieuws

Titel ver weg voor FC Twente Vrouwen na gelijkspel tegen Ajax

Ellen Jansen scoorde voor Twente
Ellen Jansen scoorde voor Twente © Pro Shots
FC Twente Vrouwen is er vanavond niet in geslaagd het gat met Ajax in de play-offs om de landstitel te dichten. In Hengelo werd het 1-1 en daardoor blijft het verschil, met drie duels te spelen, vijf punten. Twente heeft daardoor prolongatie van de titel niet meer in eigen hand.
In de openingsfase waren er kansen voor beide ploegen, maar het duurde tot de 37e minuut voordat er gescoord werd. Ellen Jansen scoorden nadat de bal terugkwam van de lat. 1-0 was ook de ruststand. Kort na rust werd het gelijk. Marjolijn van den Bighelaar maakte de 1-1. Twente ging nog wel op zoek naar de winnende treffer, maar vond die niet en dus blijft het verschil vijf punten.
Volgende week staan de twee ploegen in Amsterdam opnieuw tegenover elkaar. Als Ajax dan wint is het kampioen, Twente nadert Amsterdamse club tot op twee punten bij een zege.

PEC Zwolle opnieuw onderuit

PEC Zwolle ging in eigen huis onderuit tegen Telstar. Bij rust was het al 0-2 door treffers van Babiche Roof en Linda Bakker. Tien minuten voor het einde kwam Zwolle nog wel terug in de wedstrijd door Lauri Weijkamp, maar de gelijkmaker zat er niet in.
PEC blijft door de nederlaag hekkensluiter in de strijd om plek vijf. Achilles'29 heeft drie punten meer. Ook hier zijn nog drie duels te spelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.