PEC Zwolle legt jeugdexponent Bas van Wijnen vast

Bas van Wijnen heeft zijn eerste contract bij PEC Zwolle getekend. De 19-jarige middenvelder tekende voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

Van Wijnen speelt al negen jaar voor PEC Zwolle en komt dit seizoen uit voor de beloften. Hij trainde al regelmatig mee bij het eerste elftal. "Hier ben ik heel blij mee. Als geboren en getogen Zwollenaar wil ik niets liever dan van waarde zijn voor mijn club, want dat is PEC Zwolle na al die jaren in de voetbalacademie geworden. Het is mooi dat ik na een jaar in de beloften, nu definitief de stap kan en mag maken naar de eerste selectie. Ik sta dan ook te springen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen", zegt de jonge speler op de website van de club.

"Dit contract heeft Bas verdiend"

Technisch directeur Gerard Nijkamp is ook blij met het tekenen van Van Wijnen: "Dit contract heeft Bas verdiend en past helemaal in de ontwikkeling die hij van jongs af aan bij de club doormaakt. Tijdens zijn wedstrijden bij Jong PEC Zwolle, het trainingskamp afgelopen januari en de vele trainingen die hij al meedraait met de eerste selectie zie je dat Bas het niveau heeft om voor ons van waarde te zijn in de nabije toekomst. Ik ben dan ook blij dat het gelukt is om hem, ondanks de interesse van enkele andere eredivisieclubs, voor de komende jaren vast te leggen. De overeenkomst met Bas is tevens een compliment naar de mensen die werkzaam zijn bij onze voetbalacademie. Mooi dat het weer is gelukt, een speler de overstap naar onze eerste selectie te laten maken."

Deel dit artikel: