nieuws

Cameradiefstal Delden zit toch iets anders in elkaar

Politie (stockfoto)
Politie (stockfoto)
De vrouw die gisteren beroofd zou zijn van haar fotocamera blijkt op een andere manier bestolen. De 47-jarige Deldense had de twee dieven een lift aangeboden en blijkt daarna te zijn bestolen.
Rond 04.00 uur zag de vrouw uit Delden een man en vrouw midden op de rijbaan lopen toen ze onderweg was naar Hengelo. Ze vond het een gevaarlijke situatie, dus ze sprak de mensen aan. Vervolgens gaf ze hun een lift naar Delden.

Aangifte
Kort daarna ontdekte de vrouw dat haar tas met fotocamera uit haar auto was verdwenen. Ze deed aangifte bij de politie en gaf het signalement door van het duo.
Aanvankelijk vertelde ze een ander verhaal, namelijk dat ze beroofd was. De Deldense had niet verwacht dat ze haar camera terug zou krijgen. 
De politie trof de daders enkele uren later op het spoor in Ambt Delden aan. Het bleken ook geen twee mannen te zijn, maar een 27-jarige man en een 26-jarige vrouw. Ze bleken in het bezit van de gestolen fotocamera.

Aangehouden
De verdachten zijn aangehouden voor nader onderzoek en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De 47-jarige vrouw heeft inmiddels haar fotocamera weer terug. Of ze ook vervolgd wordt voor het doen van een valse aangifte is niet bekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.