nieuws

Go Ahead Eagles degradeert uit eredivisie na ruime nederlaag bij Ajax

Go Ahead Eagles is na een jaar gedegradeerd uit de eredivisie. De ploeg van trainer Robert Maaskant moest vanmiddag winnen bij Ajax, maar ging met 4-0 onderuit.
Ajax kreeg in de beginfase enkele kansen, maar Go Ahead hield ruim twintig minuten stand. Toen was het Kluivert die een afvallende hoekschop hard binnenschoot. Kort daarna maakte Dolberg de 2-0 en was het duel al zo goed als beslist. Go Ahead ging op zoek naar de aansluiting en leek die te vinden via Antonia, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant was Viergever dicht bij de 3-0, maar zijn inzet ging over. 2-0 was de ruststand in de Johan Cruijff Arena.
Direct na rust was het definitief beslist. De net ingevallen De Jong kopte de 3-0 binnen voor de thuisploeg. Zwarthoed bracht even later redding op kansen van Kluivert en Dolberg. Twintig minuten voor het einde maakte invaller Cassierra het kwartet vol voor Ajax. Tien minuten voor het einde moest Go Ahead ook nog eens met tien man verder. Ritzmaier kreeg direct rood na een harde overtreding op Veltman. Ajax speelde het duel uit en dus was het vonnis voor de Deventer ploeg geveld. Volgend jaar speelt het opnieuw in de Jupiler League.

Ajax - Go Ahead Eagles 4-0

1-0 Kluivert (24)
2-0 Dolberg (29)
3-0 De Jong (48)
4-0 Cassierra (71)
Arbiter: Van Boekel
Geel: geen
Rood: Ritzmaier (80)
Ajax: Onana; Veltman, Westermann, Viergever, Riedewald; Klaassen (De Jong/48), Van de Beek, Nouri; Neres, Dolberg (Cassierra/63), Kluivert.
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Suk, Fischer, Schenk, Locigno; Chirivella, Crowley, Ritzmaier; Antonia (Nieveld/89), Hendriks (Duits/58), Manu (Maatsen/86).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.