nieuws

Mirande uit Olst is overweldigd door reacties na winnen Mis(s)verkiezing

Overweldigd is ze door de reacties na het winnen van de Mis(s)verkiezing afgelopen weekend. Mirande Bakker uit Olst. De eigenaresse van een kapsalon deed mee aan het SBS6-programma en werd zaterdagavond op televisie gekroond door premier Mark Rutte.
Bloemen, kaarten, telefoontjes en app-jes...de reacties op haar winst stromen binnen. Mirande kan het eigenlijk nog niet goed bevatten. Bij het zien van de beelden van zaterdag, raakt ze opnieuw ontroerd.
"Het is zo mooi. Niet alleen het winnen, maar ook de aandacht voor in dit geval vrouwen met een handicap. Ik leef nog een beetje in een roes. Het was zo'n feest ook na afloop, dat ik niet eens in de gaten had hoeveel mensen het hadden gezien of gehoord."

Missie

Het gaat de Olster kapster niet alleen om het winnen van een schoonheidsverkiezing. Juist de inhoud, daar gaat het Mirande om.
"Ik ben blij dat ik, namens de 1,8 miljoen mensen in Nederland die net als ik een fysieke beperking hebben, aandacht kan vragen voor mijn missie. En dat is minder regels en meer voorzieningen voor gehandicapten."

Ambassadeur

Mirande Bakker is het komende jaar ambassadrice voor de Lucille Werner-foundation. De foundation van tv-presentatrice Lucille wil een krachtig en positief beeld van en voor mensen met een handicap, zodat ze makkelijker kunnen integreren in de samenleving.
Mirande is trots dat ze daar haar steentje aan bij kan dragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.