nieuws

PEC Zwolle handhaaft zich na thuisoverwinning op Heerenveen

PEC Zwolle is zeker van nog een seizoen in de eredivisie. In het eigen MAC3Park stadion wist de ploeg van Ron Jans Heerenveen met 2-1 te verslaan en daardoor is handhaving een feit. 
De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar via Mokthar, die na een voorzet van Ehizibue over het doel van Mulder schoot. De schrik zat er na ruim een kwartier goed in toen PEC verder moest met tien man na de rode kaart van Bouy. De verdediger trok de doorgebroken Reza naar de grond en mocht vertrekken. Toch was het PEC dat op voorsprong kwam dankzij Holla, die met een ragfijne vrije trap de 1-0 binnenschoot. De bezoekers kregen vervolgens via Marzo en Reza kansen op de gelijkmaker, maar het bleef bij 1-0.
Direct na rust kwamen de gastheren zelfs op 2-0. Menig bracht St.Juste op de achterlijn in de problemen en verdubbelde vervolgens de marge met een geplaatst schot. Heerenveen ging alles of niets spelen, maar de beste kansen waren voor PEC. Marcellis en Marinus konden de wedstrijd niet in het slot gooien. Ver in de blessuretijd was Reza nog verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer (2-1), maar die treffer kwam te laat om de Zwollenaren van de overwinning te houden. 

PEC Zwolle - sc Heerenveen 2-1

1-0 Holla (29)
2-0 Menig (47)
2-1 Ghoochannejhad (90+4)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Marzo, Mokhtar, Larsson, Holla, Menig
Rood: Bouy (PEC Zwolle/18)
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam; Holla, Marinus, Thomas; Ehizibue (Schenkeveld/73), Brock-Madsen (Menig/28), Mokhtar (Israelsson/79).
sc Heerenveen: Mulder, Marzo (Slagveer/58), Faes (Schaars/58), St.Juste, Bijker, Thorsby, Van Amersfoort (Veerman/46), Kobayashi, Zeneli, Ghoochannejhad, Larsson. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.