nieuws

Student betaalt overal te veel huur, behalve in Enschede

Studenten betalen in alle studentensteden te veel, behalve in Enschede. In Zwolle betalen studenten gemiddeld zelfs bijna honderd euro per maand te veel voor hun kamer.
Uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) blijkt dat drie op de vier studenten te veel huur betalen. De vakbond onderzocht achttien studentensteden.
De huurprijs verschilt in Enschede gemiddeld 2,50 euro per maand. De overige steden hebben een afwijking variërend van twintig euro per maand in Tilburg tot 55 euro per maand in Zwolle.

Enschede

Enschede is met iets meer dan 290 euro per maand huur, net als vorig jaar, de goedkoopste studentenstad wat kamerhuur betreft in deze steekproef.
Toch betaalt bijna de helft van de studenten te veel voor hun kamer. Van de respondenten betaalt 47 procent gemiddeld 79 euro te veel per maand.

Zwolle

Studenten in Zwolle betalen gemiddeld 333 euro huur per maand, terwijl het puntensysteem een kamerhuur van gemiddeld ongeveer 278 euro per maand voorschrijft.
Bijna drie kwart van de studenten in Zwolle betaalt te veel. Zij betalen maandelijks bijna honderd euro meer dan voorgeschreven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.