nieuws

Veel politie op station Zwolle om supporters Ajax en Feyenoord te scheiden

Veel politie vanavond op het station in Zwolle. De agenten, politiehonden en de Mobiele Eenheid zorgden er samen met medewerkers van de NS voor dat de overstap van teleurgestelde Feyenoord-fans goed verliep. Want op hetzelfde moment kwam er een trein met Ajax-supporters vanuit Amsterdam aan in Zwolle.
Op het station in Utrecht liep het vanavond al uit de hand. Daar ontstonden volgens RTV Utrecht vechtpartijen tussen aanhangers van Utrecht, Feyenoord en Ajax. 

Nederlaag Feyenoord

Enkele honderden supporters kwamen terug uit Rotterdam, waar zij de wedstrijd hadden bekeken op grote schermen in station De Kuip of op de Coolsingel. 

Feyenoord verloor vanmiddag met 3-0 van stadsgenoot Excelsior. Bij winst was Feyenoord kampioen geworden. Na de nederlaag ontstond er een grimmige sfeer in Rotterdam.

Overstap Zwolle

De supporters van Feyenoord die in Zwolle over moesten stappen op treinen naar het noorden of oosten van het land, werden door de politie tegengehouden. Want tegelijkertijd kwamen ook supporters van aartsrivaal Ajax aan in Zwolle.
Toen de Ajax-supporters weg waren van het station, konden de Feyenoord-supporters hun weg vervolgen. De overstap ging gepaard met veel gezang, voor zover bekend deden er zich geen incidenten voor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.