nieuws

AkzoNobel wijst ook derde overnamevoorstel PPG Industries af

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel heeft ook het derde overnamevoorstel van het Amerikaanse verfconcern PPG Industries afgewezen. Dat maakte het Nederlandse verf- en chemieconcern, met vestigingen in Hengelo en Deventer, vandaag bekend.
AkzoNobel gaat daarmee in tegen de druk van aandeelhouders, waaronder Elliott Advisors en Causeway Capital Management, die wilden dat de twee in ieder geval om tafel zouden gaan met de Amerikaanse multinational. PPG had bij zijn laatste voorstel omgerekend zo'n 27 miljard euro over voor AkzoNobel.
Eerder zeiden de Amerikanen al, bij een afwijzing, een vijandelijke overname niet uit te sluiten. Daarbij stapt de jager direct naar de aandeelhouders zonder een akkoord met het bestuur van de over te nemen onderneming.

Profiel AkzoNobel

- Opgericht: De oudste Nederlandse voorloper van AkzoNobel is verf- en lakfabrikant Sikkens uit Groningen, die in 1792 van start ging. In ouderdom verslaat het verffabriekje van Det Holmbladske Selskab uit Denemarken alle bedrijfsonderdelen. Holmbladske is in 1777 ontstaan.
- Divisies: Decorative Paints, Performance Coatings en Specialty Chemicals
- Hoofdkantoor: Amsterdam
- Topman: Ton Büchner 
- Merken: Bekende merken van Akzo zijn onder meer Flexa, Sikkens, International, Jozo Zout, Ceta Bever, Dyna, Astral, Soliant en Wanda.
- Werknemers: 45.600 wereldwijd
- Financiële gegevens: AkzoNobel boekte in 2016 een omzet van 14,2 miljard euro. De nettowinst bedroeg 970 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.