nieuws

Topscorers: Armenteros lijkt winst te pakken, Penterman naast Kavak

De voorlaatste speelronde zit erop, de topscorers in de meeste divisies lijken duidelijk, maar in de hoofdklasse ligt het nog volledig open. Hieronder een overzicht.

Eredivisie

Heraclied Samuel Armenteros lijkt de topscorer van Overijssel in de eredivisie te worden. De Zweed maakte gisteren zijn negentiende en heeft nu een voorsprong van twee treffers op Enes Ünal van FC Twente, die niet scoorde. Queensy Menig pakte de derde plek door zijn negende te maken voor PEC Zwolle. Bekijk hier de hele lijst.

2e divisie

In de 2e divisie gaat Rob van de Leij  van HHC Hardenberg al sinds het begin van het seizoen aan de leiding. Hij staat op tien treffers. Achter hem maakten ploeggenoten Sargon Gouriye en Glenn Kobussen hun zevende. Ook Dylan George en Ruben de Jager van Jong FC Twente staan op zeven. Bekijk hier de hele lijst.
Kobussen (r) maakte zijn zevende. Reinders (l) zijn vijfde. (foto: Pro Shots)

3e divisie

In de 3e divisie gaat Rens van Benthem van Quick'20 de topscorerstitel pakken. Hij maakte gisteren zijn 26e. Cenk Uguz van HSC'21 scoorde niet en blijft op twintig staan. Ploeggenoot Bas ter Hogt maakte zijn vijftiende. Bekijk hier de hele lijst.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse leek de topscorerstitel lang naar Omar Kavak van SC Genemuiden te gaan. De aanvaller stond op 22 treffers, maar raakte geblesseerd. Hielke Penterman van Excelsior'31 profiteerde optimaal door zijn tweede hattrick in korte tijd te maken en staat nu naast Kavak. Zaterdag krijgt hij de kans om de winst te pakken. Bekijk hier de hele lijst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.