nieuws

Scheidend voorzitter Jan Smit van Heracles is benieuwd hoe hij zondag Rotterdam uit komt

Heracles-voorzitter Jan Smit stopt officieel pas op 1 juli, maar nam gisteren al afscheid van de club tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eredivisie.Â
Een warm afscheid met spandoeken met de tekst 'Jan bedankt', vuurwerk, confetti en een luid applaus. 

Niet meer de kleedkamer in lopen

Smit was 19 jaar voorzitter van de Almelose club en blikt met genoegen, en enigszins emotioneel, terug op die periode. "Straks kan ik niet meer gewoon de kleedkamer binnen lopen. En zeggen van...'Hey Mike (te Wierik), we gaan er vandaag weer tegenaan he'. Dan kan straks niet meer." Toch heeft Smit geen spijt van zijn beslissing: "Ik denk dat ik het juiste moment heb gekozen". Op 30 mei is de officiële afscheidsreceptie. 

"Het wordt een gekkenhuis"

Komend weekend speelt Heracles Almelo de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Uitgerekend in Rotterdam, tegen Feyenoord dat kampioen kan worden als het wint. "Maar wij spelen nog voor een plek in de play-offs, en dus willen wij ook gewoon winnen. En of wij nu winnen of Feyenoord, het wordt een gekkenhuis. Daarom zijn er nu al veel overlegmomenten met de beveiliging. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe we na de wedstrijd de stad uitkomen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.