nieuws

Vuistdik fotoboek vertelt de geschiedenis van vliegveld Twenthe

Vliegveld Twenthe is een vliegveld met een rijke geschiedenis. Nu het weer een burgerluchthaven is geworden werd het tijd voor een boek, vonden kunstenaar Gijs Dragt en Rijssenaar Dick Lohuis. Aan de hand van 1.300 foto’s, officiële documenten en krantenartikelen, wordt de vlieggeschiedenis verteld van een van de belangrijkste militaire vliegvelden van Nederland.
In het boek 'Vliegbasis Twenthe: Vervlogen Tijden' vertelt de geschiedenis tot aan 2007, toen de militaire vliegactiviteiten op de vliegbasis werden beëindigd. Er wordt op 540 pagina's ondermeer teruggeblikt op de rol die vliegveld Twenthe speelde na de Tweede Wereldoorlog en de periode van de Koude Oorlog. 

Magisch

Beide heren zijn vliegfanaten: "Als kleine jongens stonden we al met onze fotocamera's langs het hek naar de vliegtuigen te kijken. Ik vind het vliegen nog steeds iets magisch. Dat gevoel hebben we willen overbrengen in het boek." 
Het voorwoord in het boek is geschreven door Dick Berlijn, ooit Chef Vliegdienst van de vliegbasis. Wie interesse heeft in het boek, kan het hier bestellen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.