nieuws

Verdachte monstertruckdrama wil Tim Coronel en vier anderen als getuige

Mario D., de chauffeur van de monstertruck die in 2014 het publiek inreed in Haaksbergen, wil autosportdeskundige Tim Coronel en vier anderen oproepen als getuige. Dat verzoek doet zijn advocaat Rob Oude Breuil vandaag tijdens een regiezitting bij het gerechtshof in Arnhem.
Oud-coureur Coronel liet zich in de media vaker uit over het ongeluk. Hij zegt Mario D. te kennen als iemand die alles netjes en professioneel doet. Coronel acht het waarschijnlijker dat D. onwel is geworden dan dat er een technisch mankement was.

Monstertruckdrama

Bij het monstertruckdrama kwamen drie mensen om het leven toen het gaspedaal van de auto bleef hangen. De monstertruck maakte geen bocht, maar reed rechtdoor het publiek in.

D. ging vorig jaar in hoger beroep toen hij veroordeeld werd tot vijftien maanden cel en een beroepsverbod van vijf jaar voor de dood van het drietal en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan 28 toeschouwers.
De chauffeur blijft erbij dat hij onterecht schuldig is bevonden. De chauffeur en zijn advocaat willen vrijspraak en anders hooguit een taakstraf.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.