Losser, Ommen en Twenterand hebben waarnemend burgemeester

Losser, Ommen en Twenterand hebben een waarnemend burgemeester. Bas Verkerk wordt waarnemer in Ommen, Annelies van der Kolk in Twenterand en Jean Paul Gebben in Losser.

Gebben en Van der Kolk zijn vanmiddag beëdigd, Verkerk wordt vanwege een verblijf in het buitenland op een later moment beëdigd. De burgemeesters beginnen half mei in hun nieuwe gemeente.

Niet onomstreden

Jean Paul Gebben was eerder burgemeester in de Gelderse gemeente Renkum. Daar nam hij eind vorig jaar ontslag nadat de verhouding met de gemeenteraad na een uitgaansincident verstoord was geraakt. Gebben werd in beschonken toestand gezien in het uitgaanscircuit in Arnhem, terwijl hij bereikbaarheidsdienst had. Zelf verklaarde hij dat hij niet wist dat hij bereikbaarheidsdienst had.

Daarvoor was hij wethouder in Raalte. In Losser is een vacature ontstaan door het vertrek per 15 mei van Michael Sijbom naar de NAM. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft de heer Gebben gevraagd aan te blijven tot een nieuwe burgemeester in Losser kan worden benoemd.

Twenterand

Annelies van der Kolk was eerder al waarnemend burgemeester in Renswoude, Westervoort en Harderwijk. Daarnaast is ze gedeputeerde geweest in de provincie Gelderland. De Commissaris van de Koning heeft voor een waarnemer in Twenterand gekozen omdat Cornelis Visser per 18 mei burgemeester wordt van Katwijk.

Van der Kolk blijft aan tot er in Twenterand een nieuwe burgemeester is benoemd.

Ommen

Bas Verkerk was hiervoor waarnemend burgemeester in De Bilt en daarvoor twaalf jaar burgemeester van Delft. Hij volgt Mark Boumans op die op 18 mei burgemeester wordt van Doetinchem.

Verkerk blijft aan tot een nieuwe burgemeester voor Ommen is gevonden.

In Ommen en Losser is reeds gestart met de procedure. In Twenterand is ervoor gekozen dat na de raadsverkiezingen van maart 2018 te doen.

Deel dit artikel: