nieuws

Grolsch opent haar proefbrouwerij voor publiek en introduceert nieuw bier

Fabriek van Grolsch langs de A35 in Enschede
Fabriek van Grolsch langs de A35 in Enschede
Bierbrouwerij Grolsch uit Enschede biedt geïnteresseerden vanaf volgende week een kijkje in haar zogenoemde proefbrouwerij, de plek waar brouwers van Grolsch nieuwe bieren ontwikkelen. Tegelijk met de openstelling van de proefbrouwerij komt Grolsch met een nieuw bier: een Weizen-IPA.
De proefbrouwerij is onlangs verbouwd en wordt als vast onderdeel van de rondleiding door de brouwerij toegankelijk gemaakt voor publiek. In de proefbrouwerij experimenteren en innoveren brouwers op basis van vakmanschap, aldus Grolsch.

Meesterschap

Meesterbrouwer Marc Janssen: "In deze Proefbrouwerij werkte ik jarenlang samen met mijn vader Hennie. Ik kreeg hier letterlijk het meesterschap overgedragen van vader op zoon. Zo brouwden we samen de Grolsch Weizen, die kort na de opening van de Proefbrouwerij werd verkozen tot beste in zijn soort met een World Beer Award."
"Maar ook onze andere bieren, van Radlers tot speciaalbieren, hebben hun oorsprong in de Proefbrouwerij. Op deze manier kunnen we op kleine schaal een perfect bier ontwikkelen, brouwen en afvullen", aldus Janssen.

Mei tot eind juli

De Grolsch Weizen-IPA is van medio mei tot en met eind juli te verkrijgen zijn in een geselecteerd aantal horecagelegenheden door het hele land zolang de voorraad strekt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.