nieuws

Hoofdverdachte van moord op zakenman Everink blijft ontkennen

Rechtspraak
Rechtspraak
De hoofdverdachte van de moord op zakenman Koen Everink heeft maandag tijdens de eerste inhoudelijke behandeling opnieuw ten stelligste ontkend iets met de gewelddadige dood van Everink te maken te hebben. In de rechtbank in Utrecht verweerde De J. zich in zijn verklaring tegen de flinke stapel bewijs die volgens het Openbaar Ministerie (OM) aantoont dat hij de dader is, meldt het NRC.
De uit Enschede afkomstige Everink werd op de ochtend van 4 maart 2016 door zijn 6-jarige dochtertje dood gevonden in de keuken van zijn huis in Bilthoven. Hij was met talloze messteken om het leven gebracht. De J. - ex-coach van tennisser Robin Haase -  kende Everink uit het tenniscircuit, waar de zakenman zich ook ophield.

'Halfbakken'

Het onderzoek naar de moord op Everink is 'halfbakken' uitgevoerd, vindt de advocaat van de verdachte. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, die maandagochtend begon, zou daarom naar zijn mening uitgesteld moeten worden. De rechtbank ging hier niet in mee.
De verdediging heeft al vaker om uitstel gevraagd, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden. Ook zijn er twee wrakingsverzoeken gedaan in aanloop naar de inhoudelijke behandeling, omdat De J. en zijn advocaat vrezen dat de zaak niet eerlijk wordt behandeld.

Reconstructie

In de rechtszaal werd maandag een reconstructie getoond met De J.’s versie van de gebeurtenissen. Op de beelden - opgenomen bij het huis van Everink en met De J. als zichzelf - is te zien hoe de coach in zijn eigen auto wordt gekidnapt door vier gemaskerde mannen. Volgens De J. hebben de mannen Everink vermoord, aldus het NRC.
Morgen gaat de inhoudelijke behandeling van de zaak verder. Naar verwachting komt het OM dan ook met een eis.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.