nieuws

Meisje onder bedreiging van wapen beroofd van telefoon in Zwolle

Burgernet
Burgernet
Een 19-jarige meisje uit Zwolle is vanavond op de Middelweg beroofd van haar telefoon in Zwolle. De twee daders hadden een wapen, meldt de politie. Er is een oproep via Burgernet gedaan om uit te kijken naar het duo. Voor zover bekend is er nog geen spoor van de daders.
De vrouw reed op haar fiets op het fietspad van de Eemlaan ter hoogte van de Rottumerplaat voordat de Eemlaan overgaat op het Eempad. Zij werd hardhandig door twee mannen gestopt en bedreigd met een mes. De vrouw werd vervolgens beroofd van haar telefoon en geld.
Doordat er een vrouw met een hond aan kwam lopen, werden de daders gestoord en gingen ze er vandoor op een mat-groene scooter, voorzien van een windscherm.
De eerste dader is licht getint, ongeveer 25 jaar oud, heeft een dun postuur en is ongeveer 1,70 meter lang. De man heeft een gouden hoektand en littekens op handen en gezicht. Hij was gekleed in een donkerblauw joggingpak, zwarte gymschoenen, een rood met zwart petje en gemillimeterd haar.

De tweede man is ongeveer twintig jaar oud, heeft een getint uiterlijk, is circa 1,80 meter lang. De man had opgeschoren donker haar aan de zijkant van het hoofd en langer bovenop het hoofd. De man droeg een spijkerbroek met scheuren bij de knieën, grijze Nike-schoenen en een lichtblauwe jogging-jas met daarover een zwart jack met capuchon.

Vluchtroute onbekend

De politie weet niet in welke richting het duo is gevlucht. Mensen die meer weten wordt verzocht de politie te bellen en zelf geen actie te ondernemen, aangezien het duo waarschijnlijk gewapend is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.