nieuws

Voor- en tegenstanders op bijeenkomst over parkeerplekken Buitenwacht-terrein Kampen

240 parkeerplaatsen op het Buitenwacht-terrein bij de stadsbrug in Kampen. Dat vindt Ondernemersvereniging Kampen veel te weinig. Op het terrein kunnen er volgens de vereniging wel drie keer zoveel parkeerplekken worden gerealiseerd. En dus organiseerde ze vanavond een bijeenkomst om de stemmen van ondernemers, omwonenden en politici te winnen.
Ongeveer honderd belangstellenden kwamen naar de bijeenkomst. Daar werd het plan van de gemeente, die 240 parkeerplekken wil realiseren, en het nieuwe plan van de ondernemersvereniging, die vijfhonderd tot zeshonderd parkeerplekken wil realiseren, gepresenteerd. 

Omwonenden

Ook omwonenden kwamen luisteren naar het plan dat de ondernemersvereniging door een architectenbureau heeft laten maken. Zij zijn tegen het nieuwe plan en vinden de 240 parkeerplekken die de gemeente wil realiseren 'meer dan genoeg'. 
"Ik vind dat er meer parkeerplekken in Kampen moeten komen, maar niet meer dan 240 plekken. Ik heb gevoel dat de ondernemersvereniging de schoonheid van het plekje niet meeneemt in het plan", aldus één van de omwonenden. 

Voorstanders

De meeste ondernemers vinden het plan om meer dan 500 parkeerplekken te creëren een goed idee. "Ongeveer 95 procent van de ondernemers in Kampen is voorstander. Het is zonde om op zo'n groot stuk terrein zo weinig parkeerplekken te realiseren", vertelt voorzitter Fré Helleman. 
En ook de stem van de VVD-fractievoorzitter Beent Keulen heeft Helleman gewonnen. "Er moeten daar meer dan 240 parkeerplekken komen, maar 600 is echt te veel. Ik hoop op een gulden tussenweg."
In juli neemt de gemeente een besluit over het aantal te realiseren parkeerplaatsen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.