nieuws

"Oliemannetje'" Gerard van Dooremolen terug in Zwolle

In 2009 kocht oud-wethouder Gerard van Dooremolen samen met zijn vrouw Hillie een Duitse camping. Zijn vrouw werd ziek en overleed in 2012, na een eenzame winter besloot Gerard om een punt te zetten achter het avontuur in Duitsland. Vorig jaar keerde hij terug naar Zwolle, waar hij nu de voorzitter van Citycentrum Zwolle is.Â
"Mijn vrouw overleed in juli 2012, mijn kinderen en vaste campinggasten wisten ervoor te zorgen dat ik het seizoen doorkwam. Toen het eenmaal winter was, kwam de klap pas echt en zat ik daar eenzaam en verdrietig. Maar ik kijk er niet met een wrok op terug". 

Het oliemannetje van Zwolle

Van Dooremolen wordt vaak geroemd om zijn verbindingskracht en werd bij zijn afscheid het "oliemannetje van Zwolle genoemd: "Ik krijg vaak de vraag hoe het komt dat mensen mij zo aardig vinden. Maar ik weet het niet. Ik ben gewoon mezelf". 
Na de heftige periode in Duitsland is de oud-wethouder sinds twee maanden weer terug in Zwolle. "Ik had geen plan. Maar ik kreeg de vraag of ik Peter Pels wilde opvolgen als voorzitter van Citycentrum Zwolle, sinds 1 mei ben ik dus belangenbehartiger van binnenstadwinkeliers."
Zijn eerste speerpunt heeft Van Dooremolen al: de koopzondag. "Ik ben voor vrij ondernemerschap, iedereen moet zelf kunnen bepalen of hij open gaat of niet".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.