nieuws

Vak-P eist opheffing sluiting supportershome en alcoholverbod in kort geding

Het bestuur van supportersvereniging Vak-P eist vandaag voor de rechter dat de sluiting van het supportershome wordt teruggedraaid en dat er een einde komt aan het alcoholverbod dat twee jaar duurt.
Volgens de aanhangers van FC Twente zijn deze bestuurlijke maatregelen die de Enschedese burgemeester Van Veldhuizen genomen heeft onrechtmatig. Ook vinden de supporters de maatregelen buitensporig.
De burgemeester besloot tot deze maatregelen na de politie-inval op donderdagavond 6 april tijdens het midweekse duel tussen FC Twente en PSV. De inval werd gevolgd door ongeregeldheden rondom het stadion. Volgens de politie was de actie noodzakelijk om drugshandel te kunnen aantonen in het home.
De politie vond 11 gram cocaïne, maar verdedigde de geringe vangst door de inval te zien als een signaal dat ondermijning door de georganiseerde misdaad niet wordt geaccepteerd. Volgens politie en Justitie was sprake van deurbeleid door de outlaw-motorclubs Satudarah en ondersteunende dienst Saudarah. 

Satudarah-kopstuk ontkent aantijgingen

Het bestuur van Vak-P ontkent ten stelligste dat Satudarah de baas is. Kopstuk Sapulette uitte onlangs felle kritiek in de Twentsche Courant Tubantia dat hij en zijn motorclub constant in een kwaad daglicht worden gesteld.
In de rechtbank in Almelo begint om elf uur vanmorgen het kort geding. Het bestuur van Vak-P staat daar lijnrecht tegenover de gemeente Enschede.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.