nieuws

Achmea sluit kantoor in Zwolle, personeel verhuist mee naar Apeldoorn

Kantoor van Achmea in Zwolle
Kantoor van Achmea in Zwolle
Achmea sluit haar vestiging in Zwolle. Het kantoor aan de Burgemeester Roelenweg gaat in de eerste helft van 2019 dicht. Bij de verhuisplannen gaan geen extra banen verloren, de medewerkers verhuizen naar het kantoor in Apeldoorn.
De verzekeraar gaat haar werkzaamheden de komende vier jaar concentreren op vijf locaties verspreid over het land: Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden, Tilburg en Zeist.
Naast de vestiging in Zwolle sluiten ook de kantoren in De Meern en Leusden en gaan de twee vestigingen in Tilburg samen. Voor Leeuwarden wordt deze optie nog onderzocht. 
Digitalisering, nieuwe flexibele werkvormen en de daling van het aantal medewerkers maken deze concentratie mogelijk, laat het bedrijf weten.

Impact

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, snapt dat het besluit impact heeft op de werknemers. "Het is echter onvermijdelijk dat we deze stap zetten. De daling van het aantal medewerkers zet door. Daarnaast werken onze mensen steeds flexibeler samen, op wisselende locaties en in wisselende teams. Daardoor hebben we steeds minder traditionele kantoorruimte nodig."
Van Duin vervolgt: "Wat we uitgeven aan huisvesting kunnen we niet uitgeven aan andere zaken, zoals de dienstverlening aan onze klanten. Daarom pakken we nu door. Maar we voeren de verhuizingen wel zo uit, dat de gevolgen voor onze medewerkers zoveel mogelijk worden beperkt.”
De plannen zijn nog niet definitief, de centrale ondernemingsraad moet nog akkoord gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.