nieuws

Vlemmings: "Ik vind Go Ahead een geweldige club met een geweldig shirt en stadion"

Go Ahead Eagles maakte gisteren bekend dat Leon Vlemmings de komende twee jaar hoofdtrainer van de club is. Zijn eerste doelstelling is om zo snel mogelijk weer terug te keren in de eredivisie.
Vanmiddag sprak RTV Oost de nieuwe oefenmeester van de Deventer club. Hij is blij dat hij bij Go Ahead aan de slag mag: "Ik vind het een geweldige club, met een geweldig shirt, geweldig stadion, het leeft hier. Ik heb ook bij Feyenoord gewerkt en bij NAC. Dat zijn ook clubs waar iets gebeurt en daar voel ik me heel erg bij thuis. Dus Go Ahead, in de 22 jaar dat ik in de voetballerij al zit, heb ik altijd met heel veel bijzondere aandacht gevolgd."
Het contact tussen beide partijen was er al een tijdje: "Is al een aantal weken geleden. Ik was een rondje aan het maken met het vernieuwen van de opleiding bij de KNVB en daarbij heb ik heel veel algemeen directeuren, technisch directeuren en coaches bezocht, waaronder ook Dennis (Bekking, red.). Daaruit kreeg ik de vraag of dat mijn interesse zou hebben."

Vernieuwende trainer

Bekking legt uit waarom Go Ahead bij Vlemmings uitkwam: "Wij zijn op zoek gegaan naar een vernieuwende trainer, zoals dat zo mooi heet. Een trainer die deel uitmaakt van de nieuwe generatie. Tegelijkertijd is het prettig als je een trainer hebt met de nodig ervaring en die combinatie is niet makkelijk, dat is een uitdaging."
In de video's zijn uitgebreide interviews met beide heren te zien.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.