nieuws

Het was stil in de ether: zendinstallatie omroep VechtdalNL gestolen (UPDATE)

Radio
Radio
Wie heeft de zendinstallatie van VechtdalNL in Ommen gestolen? Dat vraagt de lokale omroep zich af. Sinds de nacht van maandag op dinsdag was het stil in de ether. Het bestuur van de omroep heeft inmiddels aangifte gedaan.
Door de diefstal was het niet meer mogelijk om uit te zenden via de etherfrequentie. Het themakanaal van de lokale omroep VechtdalFM is sinds december 2016 te beluisteren via 105.60 MHz.

Voormalig etherpiraten

Het team van VechtdalNL bestaat uit voormalig etherpiraten. Het station draait voornamelijk Nederlandstalige muziek. De diskjockeys verzorgen dagelijks live-uitzendingen via hun zender. Sinds het bestaan van de zender heeft het station naar eigen zeggen veel bekendheid opgebouwd in de regio.
De afgelopen periode zijn volgens de omroep meerdere zenders in Oost-Nederland gestolen. Onder meer de installatie van lokale omroep Hellendoorn en zenders van radio Continu zijn verdwenen. "Wij denken dat het gaat om dezelfde persoon", aldus VechtdalNL.

Teleurgesteld

Bestuurslid Marcel van der Vegt is teleurgesteld: "In januari waren wij onze zender kwijt door een vergissing van het Agentschap Telecom, zij hebben destijds onze installatie onklaar gemaakt en in beslag genomen."
"Waarschijnlijk dachten ze dat het om een illegale zender ging, maar wij draaien sinds dag één met de nodige vergunning."

'Tweede keer in half jaar'

"Het is de tweede keer in een half jaar dat onze zender niet meer te beluisteren is. Zowel het bestuur als de medewerkers zijn erg teleurgesteld", besluit Van der Vegt.
Vanavond werd een vervangende zender geïnstalleerd, waarmee de uitzendingen weer hervat kunnen worden. De uitzendingen zijn ook te beluisteren via de website van de omroep.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.