nieuws

Medewerkers apotheek Delden pakken de draad weer op, een dag nadat een auto naar binnen reed

Wie voor de eerste keer binnen komt, merkt waarschijnlijk niets van wat er gisteren gebeurde. Maar de medewerkers van de apotheek aan de Dr. Gewinstraat in Delden weten wel beter. Gistermorgen kwam een auto via de glazen pui aan de voorzijde naar binnen gereden om meters verder tot stilstand te komen.
"We zijn zo ontzettend geschrokken", reageert mevrouw Van Hagen van de apotheek een dag na het incident. "Maar tegelijk ook zo blij dat er niemand iets is overkomen. De medewerkster aan de eerste balie, die net op tijd weg kon springen. Of de bestuurder van de auto. Het had echt wel anders kunnen zijn."

Bezems en krachtige armen

Ze roemt de manier waarop veel mensen direct na het ongeluk ter plaatse waren om te helpen. "Binnen drie minuten waren er jongens die met bezems en krachtige armen de boel opruimden. Er kwam een elektricien om leidingen te repareren en assistenten die niet werkten kwamen hulp aanbieden. Echt geweldig."
De apotheek is een jaar geleden compleet vernieuwd geopend. Alles was op maat gemaakt. "Het gaat nog maanden duren voordat we dat weer allemaal terug hebben. Maar dat is van later zorg. We zijn er allemaal nog", aldus mevrouw Van Hagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.