nieuws

Advocaat van Mark de J. legt verdediging neer in zaak moord Everink

Advocaat Pieter Hoogendam (rechts) voorafgaand aan de pro forma-zitting in 2016
Advocaat Pieter Hoogendam (rechts) voorafgaand aan de pro forma-zitting in 2016
De advocaat van verdachte Mark de J. heeft dinsdag de verdediging neergelegd. Hij is dus niet meer de advocaat van de tenniscoach, die ervan wordt verdacht de uit Enschede afkomstige zakenman Koen Everink te hebben gedood.
Advocaat Pieter Hoogendam nam die beslissing nadat de rechtbank zijn verzoek afwees om de zaak aan te houden voor aanvullend onderzoek. Hij vindt dat hij zijn werk nu niet meer goed kan uitvoeren.

Op de hoogte

Vandaag is de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van de zaak, waarin bleek dat de Nederlandse tenniswereld op de hoogte was van de forse gokschulden die De J. had bij de vorig jaar vermoorde Everink.
De J. was de coach van Robin Haase. De tennisser heeft bij de politie verklaard dat hij wist van de forse schuld van De J. bij Everink. Ook andere Nederlandse toptennissers, zoals Igor Sijsling en Timo de Bakker, zijn door de politie gehoord over de gokschuld.

Tienduizenden euro's schuld

In de tenniswereld was het bekend dat er iemand een forse lening had bij Everink en ook dat diegene de afspraak om terug te betalen, niet nakwam. De J. had tienduizenden euro's schuld bij Everink. Daartoe waren contracten getekend. Haase verklaarde bij de politie dat Everink had gezegd de vader van De J. of Haase in te gaan lichten over die schuld.
De J. ontkende dit alles. "Ik had goede afspraken gemaakt met Everink over het afbetalen van mijn gokschuld. Er is op één keer na nooit een geïrriteerd gesprek over het geld geweest."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.