nieuws

Nog geen spoor van daders beroving Zwolle, politie zoekt getuigen

Politie
Politie
Van de daders van een beroving in Zwolle gisteravond is nog geen spoor. De politie vraagt getuigen om zich te melden. In eerste instantie meldde de politie dat het slachtoffer van de beroving een meisje was, maar het blijkt te gaan om een 19-jarige vrouw uit Zwolle.
De jonge vrouw werd maandagavond tussen kwart voor acht en kwart over acht op het fietspad van de Eemlaan beroofd. De vrouw reed op haar fiets op het fietspad van de Eemlaan ter hoogte van de Rottumerplaat voordat de Eemlaan overgaat op het Eempad.

Daders werden gestoord

Zij werd hardhandig door twee mannen gestopt en bedreigd met een mes. De vrouw werd vervolgens beroofd van haar telefoon en geld. Doordat er een vrouw met een hond aan kwam lopen, werden de daders gestoord en gingen ze er vandoor op een mat-groene scooter, voorzien van een windscherm. 

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving en in het bijzonder wil de politie graag in contact komen met de vrouw die haar hond - vermoedelijk een Rottweiler - uitliet. De politie is een onderzoek gestart en heeft sporenonderzoek gedaan en al een aantal getuigen gehoord. Maar de politie heeft nog meer informatie nodig.

Signalement daders
Dader 1: Man, circa 25 jaar oud, dun postuur. Ongeveer 1.70 meter lang, licht getint uiterlijk. De man had een gouden hoektand en littekens op handen en gezicht. De man was gekleed in een donkerblauw joggingpak, zwarte gymschoenen en droeg een rood met zwart petje. Hij had gemillimeterd haar. 
Dader 2: Man, circa 20 jaar oud, met getint uiterlijk, circa 1.80 meter lang. De man had opgeschoren donker haar aan de zijkant van het hoofd en langer haar bovenop het hoofd. De man droeg een spijkerbroek met scheuren bij de knieën, grijze Nike-schoenen en een lichtblauwe jogging-jas met daarover een zwart jack met capuchon.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.