Zevende duel moet halve finale tussen Landstede Basketbal en ZZ Leiden beslissen

Landstede - Leiden
Landstede - Leiden © Kristian Giesen
Landstede Basketbal heeft zich vanavond nog niet weten te plaatsen voor de finale om de landstitel. ZZ Leiden was in eigen huis met 84-60 veel te sterk voor de Zwolse ploeg en zette de stand in de best-of-7 daarmee op 3-3. Donderdag is het zevende en beslissende duel in Zwolle.
Het duel begon uitstekend voor de thuisploeg, want na het eerste kwart was er een voorsprong van negen punten: 20-11. De tweede periode ging gelijk op, maar het verschil werd nog een punt meer: 38-28. Ook in het derde kwart maakte Leiden meer punten en was de tussenstand 54-42. In de laatste tien minuten wist Landstede dat verschil niet meer goed te maken. Sterker nog, Leiden liep verder weg en dus ging de zege naar de thuisploeg.
De zevende en beslissende wedstrijd is dus donderdag in Zwolle. De winnaar daarvan plaatst zich voor de finale tegen Donar. Ook dat is een best-of-7 en die begint zaterdag in Groningen.