nieuws

Raad Dinkelland stelt profielschets burgemeester vast

Gemeentehuis Dinkelland in Denekamp
Gemeentehuis Dinkelland in Denekamp
De gemeenteraad van Dinkelland heeft de profielschets vastgesteld waar de toekomstige burgemeester van de gemeente aan moet voldoen. Dinkelland zoekt onder meer een burgemeester die beschikt over 'natuurlijk overwicht' en een 'voldoende breed repertoire van leiderschapskwaliteiten'.
Met de nieuwe profielschets kan de zoektocht naar een nieuwe burgemeester van Dinkelland beginnen.

Turbulente periode

Dinkelland heeft een turbulente bestuurlijke periode achter de rug. In november vorig jaar is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester tijdelijk opgeschort. In januari is geconstateerd dat er sprake was van voldoende politieke en bestuurlijke stabiliteit om weer verder te gaan met de procedure.
Toen is besloten de opgeschorte procedure te stoppen en te starten met een nieuwe procedure. Daarbij hoorde ook een nieuwe profielschets. Die is opgesteld met hulp van een speciale vertrouwenscommissie, bestaande uit de zes fractievoorzitters in de raad van Dinkelland.

Brief naar Bijleveld

Op 12 mei wordt de vacature voor burgemeester van Dinkelland officieel opengesteld. Iedereen kan hierop solliciteren door een brief te schrijven naar Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Drie weken later wordt de sollicitatietermijn gesloten.
Bijleveld selecteert vervolgens benoembare kandidaten, waarna de vertrouwenscommissie de kandidaten selecteert en uitnodigt voor een gesprek.
Tot de installatie van de nieuwe burgemeester blijft Ineke Bakker waarnemend burgemeester.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.